Δηλώσεις θλίψης για τον Φίλιππο Τσουμάνη

okpapa tsoumanis

Την βαθιά της θλίψη εκφράζει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας για τον θάνατο του Φίλιππα Τσουμάνη.

«Η παράταξη, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, αποχαιρετά το ιδρυτικό της μέλος και επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο Φίλιππο Τσουμάνη. Η εξόχως θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή σήμερα το πρωί κάνοντας “φτωχότερη” την οικογένεια του δήμου Ιωαννιτών.

Ο Φίλιππος Τσουμάνης υπήρξε σημαίνων στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Καλλικρατικού δήμου Ιωαννιτών, ως πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

Η συνολική πορεία και προσφορά του στα κοινά είναι αδιαμφισβήτητη και η αναγνώριση του έργου του καθολική.

Ο επικεφαλής, Θωμάς Μπέγκας, και όλα τα μέλη της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Φίλιππε».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στη δήλωσή του αναφέρει: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος τίμησε την ιατρική επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, έχοντας παράλληλα   έντονη παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηπείρου. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρος στις απόψεις του.

Από τα  σχολικά μας χρόνια είχε βαθιά τη συναίσθηση της προσφοράς, η οποία στην πορεία τον οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε και στους δύο βαθμούς. Πρώτα τη Νομαρχιακή και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος της ζωής του,  την Πρωτοβάθμια και συγκεκριμένα το Δήμο Iωαννιτών.

Με τον αείμνηστο πλέον Φίλιππα συμπορευτήκαμε στην πρώτη μου θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων από διαφορετικούς ρόλους. Μας ένωνε όμως η ίδια αγάπη για τον τόπο και η οποία άφηνε πίσω της τις όποιες διαφωνίες της στιγμής. Θα μας μείνει αξέχαστος. Αιωνία η μνήμη του».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Φίλιππου Τσουμάνη. Ο Φίλιππος ήταν φίλος ζωής. Συνυπήρξαμε από τα μαθητικά μας χρόνια και βρεθήκαμε να υπηρετούμε τον χώρο της ιατρικής και στη συνέχεια της αυτοδιοίκησης.

Σε όλους τους τομείς τον διέκρινε η εργατικότητα και η αφοσίωση. Η διάθεση για προσφορά. Στην ιατρική, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση.

Είχε να προσφέρει πολλά ακόμη.

Είμαι συντετριμμένος από το χαμό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο γίνεται φτωχότερο χωρίς την παρουσία του».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Ένας πολύ καλός φίλος, ένας εξαίρετος συνάδελφος, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών, ο Φίλιππος Τσουμάνης, από σήμερα δεν είναι πια ανάμεσα μας.  Πήρε το δρόμο για το μακρινό και χωρίς γυρισμό ταξίδι σκορπώντας την θλίψη στην αγαπημένη του οικογένεια πρώτα και σε ολόκληρη την Γιαννιώτικη κοινωνία, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε από οποιαδήποτε μετερίζι βρέθηκε.

Με πάθος δόθηκε στην ιατρική επιστήμη και στον χώρο της αυτοδιοίκησης μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πρωτοπόρος με ότι καταπιάστηκε αφήνοντας το στίγμα απο όπου κι αν πέρασε. Υπηρετήσαμε μαζί επί πολλά χρόνια τον θεσμό της αυτοδιοίκησης από διαφορετικές παρατάξεις αλλά πάντα με κοινό στόχο που δεν ήταν άλλος από το κοινό καλό των πολιτών της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

Μέχρι την τελευταία  του στιγμή επιδίωκε να είναι δίπλα στους πολίτες, που είχαν την ανάγκη της φροντίδας του φορέα, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε και ο λόγος για τον ΟΚΠΑΠΑ, ο οποίος ήταν ο φορέας του δήμου που είχε την ευθύνη κυρίως της κοινωνικής προσφοράς. Μια φωνή λιγότερη στο δημοτικό συμβούλιο που σαν στόχο είχε την προσφορά. Θα λείψει ο φίλος Φίλιππας σε όλους μας. Θα αφήσει όμως τεράστιο κενό στην οικογένεια του. Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣκ. Νίκος Γκόντας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης απευθύνουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Θα τον θυμόμαστε όλοι.

H NE Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει  τη βαθύτατη θλίψη της για τον πρόωρο θάνατο του συντρόφου-συναγωνιστή Φίλιππου Τσουμάνη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα λόγια είναι φτωχά  για να περιγράψουν την πολύπλευρη και δυναμική προσωπικότητά του. Η  προσφορά του στην επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία ως Ιατρός και η πορεία του στα κοινά τόσο ως Νομαρχιακός όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος παραμένει πολύτιμη παρακαταθήκη. Η ανιδιοτελής και συνεχής δοτικότητα, η αδιαπραγμάτευτη προοδευτικότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα μηνύματα στην μνήμη όλων μας.

Η τελευταία μάχη με την ασθένεια αφήνει την πικρία του δυσαναπλήρωτου  κενού στις καρδιές όλων μας.

Ας είναι ελαφρύς ο τόπος που θα τον δεχτεί !!!

Καλό ταξίδι,Φίλιππε !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ