Δηλώσεις και μηνύματα στη σκιά του πολέμου

parelasi geniki

Στη σκιά της εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία κινήθηκαν οι δηλώσεις και τα μηνύματα που έγιναν στα Γιάννινα με την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Η Υπουργός Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, οι βουλευτές, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος αναφέρθηκαν στο διαχρονικό μήνυμα της ελληνικής επανάστασης και στο βαθύτερο νόημα της εθνικής επετείου.

«Μία ιδιαίτερη μέρα για τον απανταχού Ελληνισμό. 201 χρόνια η Ελλάδα με τις αρχές της ελευθερίας και δημοκρατίας προχωρά και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Ιδιαίτερα σήμερα που ένας πόλεμος ταλανίζει τον πλανήτη και την Ευρώπη, οι οικουμενικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι οδηγός μας. Η μέρα είναι φορτισμένη αν σκεφτεί κανείς ότι περνάμε μία πανδημία που μας στέρησε πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες» ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κάνοντας ειδική μνεία στην προσφορά των Ηπειρωτών στα προεπαναστατικά και τα χρόνια της Επανάστασης.

«Τιμούμε την Επανάσταση του 1821 που μας έδωσε την δυνατότητα να ζούμε ελεύθεροι, με ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αυτά είναι τα ιδανικά μας και με αυτά πορευόμαστε σε καιρούς θυέλλης, όπως τώρα με την βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που μας θυμίζει ότι τίποτα δεν δεδομένο» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης έκανε αναφορά στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ευρώπη και η χώρα μας. «Μετά την πανδημία έχουμε τις μεγάλες δυσκολίες του πολέμου. Με ενότητα, ομόνοια και ομοψυχία θα ξεπεράσουμε κι αυτές τις δυσκολίες» ανέφερε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος επί 200 χρόνια πέρασε από πολλές περιπέτειες και σήμερα βρίσκεται και πάλι σε δύσκολες συνθήκες. «Το κράτος μας οφείλει να είναι γέφυρα ελπίδας και συνένωσης των λαών τιμώντας τους αγώνες για δημοκρατία, ανεξαρτησία και ελευθερία. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ειρήνη» σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε ότι «είναι μία μέρα αφύπνισης. Οφείλουμε να σκεφτόμαστε τους αγώνες αυτούς στις δύσκολες εποχές που έχουμε σήμερα. Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος για όσα γίνονται στην Ουκρανία και την Ευρώπη και αγωνιούμε για όσα θα γίνουν αύριο. Ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος».

Στον απόηχο του πολέμου και των δραματικών γεγονότων στην Ουκρανία και οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

«Γιορτάζουμε την επέτειο της ελληνικής επανάστασης, είναι η κορυφαία ώρα του Ελληνισμού. Μετά από 201 χρόνια είμαστε σε θέση να δούμε τις μεγάλες στιγμές και τις μελανές σελίδες της ιστορίας μας. Τις τραγικές τούτες ώρες της βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας σε ένα ανεξάρτητο κράτος, καταλαβαίνουμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι δεδομένες. Είναι ένας διαρκής αγώνας για την κατοχύρωσή τους», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ