Δικηγορικός- Εμπορικός, στα χαρακώματα για το χαράτσι

hgoumenitsa_pagakiaΆστοχο και άνευ περιεχομένου είναι το παιχνίδι ανταλλαγής ανακοινώσεων που έχουν στήσει ο Δικηγορικός και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, με αφορμή το βαρύ χαράτσι για τα ακίνητα που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Μπορεί να θέλουν να μοιραστούν τις εντυπώσεις όμως τους διαφεύγει ότι την ίδια ώρα κάποιοι πληρώνουν και μάλιστα πληρώνουν ακριβά.

Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, που ένα μέρος της δόθηκε στη δημοσιότητα και το άλλο προέκυψε ύστερα από δημοσιογραφική αναζήτηση, ο Εμπορικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος προφανώς….δεν θέλουν να ζυμώσουν και έτσι απλά εδώ και μέρες κοσκινίζουν!

Ο Εμπορικός Σύλλογος είχε απευθυνθεί στον Δικηγορικό ζητώντας να σταθεί αρωγός σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο τέλος ή σε ενδεχόμενη προσφυγή και ο Δικηγορικός Σύλλογος από την πλευρά του απαντά ότι δεν μπορεί να συνταχθεί σε κινήματα τύπου «δεν πληρώνω», αλλά έχει ανοίξει εδώ και χρόνια ομπρέλα προστασίας για τους αδυνάμους.

Εντύπωση δε προκαλεί μία αποστροφή της απάντησης του Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη στάση άλλων δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τέλος αυτό έχει επιβληθεί με νόμο που ψηφίσθηκε από την νόμιμα εκλεγμένη βουλή των Ελλήνων, και η νομιμότητά του αυτή καθευατή δεν μπορεί να προσβληθεί με σοβαρά νομικά επιχειρήματα», αναφέρει τη στιγμή που για τον συγκεκριμένο νόμο έχουν εκκρεμούν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Να σας επισημάνουμε ότι τα γραπτά μένουν. Ότι σε τέτοιες συνθήκες πτώχευσης του λαού, πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, ο καθένας κρίνεται από τις θέσεις και τις πράξεις του», απαντά ο Εμπορικός Σύλλογος.

Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, η στάση τόσο του Εμπορικού όσο και του Δικηγορικού Συλλόγου θα ήταν για γέλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ