Δικαστική έρευνα για την οικογένεια Μηλιώνη

ENERGAΤην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εξωτερικών έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στις εταιρείες της μητέρας του Β. Μηλιώνη, ο οποίος προφυλακίστηκε προ ημερών κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των εταιρειών – παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του «Εθνους», η μητέρα του κατηγορούμενου Β. Μηλιώνη εμφανίζεται να έχει αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στις μετακινήσεις και στη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων υπαλλήλων.

Σκοπός της δικαστικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, καθώς σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα η εταιρεία εμφανίζεται να έχει ευνοηθεί, καθώς φέρεται ότι έλαβε μεγάλη ώθηση την περίοδο 1990-1993, όταν μπήκε δυναμικά στον χώρο της μεταφοράς οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση, θα διερευνήσει μεταξύ άλλων εάν εμπλέκονται υπηρεσιακοί ή άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών στην υπόθεση, καθώς είναι το γεγονός ότι μέχρι και την περίοδο φθινόπωρο 2011 – Φεβρουάριο 2012, δηλαδή στην καρδιά της κρίσης, εγκρίθηκαν δαπάνες για τη μεταφορά οικοσκευής με αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, μεταφορά και εκτελωνισμός διπλωματικών φακέλων από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κόστισαν στο Δημόσιο 24.600 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ