Δικαστική δικαίωση για τους υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενους

ARTA_POLHΈστω και προσωρινά δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Άρτας που τέθηκαν υπό διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα 7 από τους 10 απολυθέντες προσέφυγαν στο Δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα και έτσι, αφού εκτιμήθηκε το όλο νομικό καθεστώς της υποθέσεως, καθώς και οι προσωπικές, αλλά και υπηρεσιακές ανάγκες, με προσωρινή διαταγή υποχρεώνεται ο Δήμος Αρταίων να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές τους, μέχρις ότου το όλο θέμα αντιμετωπισθεί με την έκδοση οριστικής αποφάσεως.

Καταλυτική υπήρξε η παρουσία τόσο του Δημάρχου κ. Ι.Παπαλέξη, όσο και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ.Τσιρογιάννη, αλλά και του Προέδρου του συλλόγου εργαζομένων κ. Ν.Νικολάου, οι οποίοι από τη θέση τους ο καθένας κατέδειξαν την αναγκαιότητα της εργασίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων, την αστοχία αλλά και την ανεπιείκια του νόμου, ειδικά για τον Δήμο Αρταίων στον οποίον οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν καίριες θέσεις.

Η δικαστική αυτή απόφαση ήδη έχει μεταδοθεί και σε εργαζομένους άλλων Δήμων της χώρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε αντίστοιχες προσφυγές στη Δικαιοσύνη και, όπως ήταν φυσικό, αναπτέρωσε το ηθικό όλων των απασχολουμένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.Τέλος, την όλη υπόθεση χειρίστηκαν από πλευράς των εργαζομένων του Δήμου, οι δικηγόροι Μιχ. Νικολάου (Άρτας) και Σπυρ. Μπαλατσούκας (Κοζάνης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ