«Δίκαια τα αιτήματα των μαθητών της Άρτας»

gerovasili olga

Υπό κατάληψη τελούν έντεκα σχολεία της Άρτας, Γυμνάσια και Λύκεια. Στο θέμα των κινητοποιήσεων παρενέβη με γραπτή της δήλωση η βουλευτής του Νομού και πρώην Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια και καταλογίζει ευθύνες στην Κυβέρνηση ζητώντας υπεύθυνες λύσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Και στην Άρτα οι μαθητές και οι μαθήτριες ζητούν το αυτονόητο. Να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα στα σχολεία.

Έντεκα (11) Γυμνάσια και Λύκεια του νομού βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάληψη. Κύρια αιτήματα, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, Δωρεάν (και κατάλληλες) Μάσκες για όλους.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια.

Στην αγωνία των νέων η Κυβέρνηση απαντά: Η ευθύνη είναι δική σας, των πολιτών, της νεολαίας, των μαθητών. Στοχοποίηση και κοινωνικός αυτοματισμός. Συκοφαντεί και απαξιώνει τον αγώνα τους. Με θράσος τους βαφτίζει «αρνητές της μάσκας» και επεξεργάζεται σχέδια καταστολής!

Δυστυχώς για την Κυβέρνηση οι ευθύνες δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, ούτε αποσιωπούνται με τη βία.

Χρειάζονται υπεύθυνες λύσεις, έστω και τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ