Διήμερο σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού

asalsa xoros

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει διήμερο σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Εμμανουέλα Δολιανίτη, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 16:00-18:00 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 11:00-13:00 (μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο).

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 35€.

Πληροφορίες:2651073657 / 6937412838, sxolixoroupkdi@yahoo.com

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δουλευτεί τo σώμα μέσα από τεχνικές ασκήσεις, που θα ενισχύσουν τη ροή της κίνησης και τη χρήση διαφορετικών δυναμικών και ποιοτήτων.

Η πρακτική του αυτοσχεδιασμού θα βοηθήσει να απελευθερωθεί η φαντασία αξιοποιώντας στο έπακρο τις τεχνικές δυνατότητες του καθενός.

Το μάθημα αποτελείται από ασκήσεις σωματικού ζεστάματος, ατομικής και ομαδικής συνειδητότητας, floorwork, καθοδηγούμενους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Η Εμμανουέλα Δολιανίτη είναι χορεύτρια και χορογράφος με έδρα το Βερολίνο. Κατάγεται από την Κέρκυρα και είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σπουδές Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας και απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα.

Ως ερμηνεύτρια, συμμετείχε σε πολλά έργα χορού και θεάτρου με τους Sasha Waltz & Guests, Constanza Macras/Dorkypark, Romeo Castellucci, Greta Granderath & Regina Rossi, Lisi Estaras, Μaria Colusi, Kadir ‘Amigo’ Memis, Στέλλα Ζάννου μεταξύ άλλων.

Υπήρξε ενεργό μέλος του Katakomben e.V, ενός χώρου εκπαίδευσης για τη σκηνή του σύγχρονου τσίρκου στο Βερολίνο, όπου παρέδιδε μαθήματα χορού, μαθαίνοντας παράλληλα διάφορες τεχνικές τσίρκου. Της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει με τους Fire Circus Walkea, Spark Fire Dance, Shape Productions, Vola StageArt και τελευταία με την Kirsten Burger σε παραγωγή σύγχρονου τσίρκου.

Ως ηθοποιός, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μικρού μήκους, όπως το “Wenn ich tanze, wackelt die Welt” (Όταν χορεύω, η γη τρέμει) του Otto Lazic-Reuschel με σημαντικές διακρίσεις, στην πειραματική ταινία μικρού μήκους “Touch the world” από τον Nima Goudarzi και τέλος σε video-dance με τον Martin Mostert.

Ως χορογράφος, έχει συνεργαστεί με την Asuka J. Riedl για τη δημιουργία του ντουέτου HIMIKO, που περιόδευσε σε φεστιβάλ της Γερμανίας. Με τον Yuya Fujinami δούλεψαν μαζί στο ντουέτο Memini, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία και έλαβε το βραβείο κοινού για το καλύτερο ντουέτο στο 9o διεθνές φεστιβάλ SoloDuo στην Κολωνία. Η δεύτερη συνεργασία της με το Yuya Fujinami και τη σκηνοθέτιδα Hristina Vasic Tomse οδήγησε στο ντουέτο ETHEREAL σε συμπαραγωγή Constanza Mαcras/Dorkypark και EX-teater. Για το πρώτο εξάμηνο του 2023 λαμβάνει την επιχορήγηση DIS-TANZEN-SOLO από το γερμανικό κράτος για ενίσχυση της χορογραφικής της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ