Διημερίδα «Συρράκο 1821, 200 χρόνια από την Επανάσταση»

sirako

Ανοιχτή επιστημονική διημερίδα με θέμα «Συρράκο 1821, 200 χρόνια από την Επανάσταση» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Κέντρο Μελέτης, Ανάδειξης και Προστασίας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Συρράκου Ν.Π.Δ.Δ.«Ο Γεώργιος Γιαννιώτης», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου 2022 στο Συρράκο.

Η διημερίδα, της οποίας την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, που έλαβε την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και στοχεύει στην ανάδειξη του γεγονότος της Επανάστασης του Συρράκου το 1821, καθώς και της συμμετοχής του στον αγώνα της Ανεξαρτησίας. Τη διημερίδα συμπληρώνει η προβολή αποσπασμάτων σχετικής τεκμηριωτικής ταινίας (ντοκιμαντέρ) που εγκρίθηκε από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει η ιστορικός του Ηistoristai Νet για την εφαρμοσμένη ιστορία Μαρία Σαμπατακάκη, με την οργανωτική υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Συρράκου και των Συνδέσμων Συρρακιωτών.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Ιουλίου, στις 10.50 το πρωί, με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον χώρο των «Ηρώων».

Οι εργασίες της επιστημονικής διημερίδας θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί με χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, της προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννας Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ