Διήμερη επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

aramaptzi

Την προηγούμενη Παρασκευή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός επισκέφθηκε την Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων

Όπως επισήμανε ο κ. Λιβανός η πολιτική του ΥΠΑΑΤ στον τομέα της αγροτικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναπτύσσει προσφέρουν νέες, σημαντικές δυνατότητες για ένταξη νέων παιδιών στον πρωτογενή τομέα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός ανέφερε το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών το οποίο έχει υπερδιπλασιαστεί και πλέον φθάνει με την εθνική συμμετοχή στα 510 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο κομμάτι των ελέγχων καθώς έχει αυστηροποιηθεί το σύστημα με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι ελληνοποιήσεις και να ενισχύονται οι τιμές των παραγωγών τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας.

Μετά τον Υπουργό παίρνει σειρά η Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή η οποία την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων για επισκέψεις σε μονάδες και συνεργασίες με θεσμικούς φορείς και φορείς του πρωτογενούς τομέα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επίσκεψης της κ. Αραμπατζή έχει ως εξής:

Τρίτη 22 Ιουνίου

10.00: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» στην Ελεούσα.

12.30: Επίσκεψη στην μεταποιητική εταιρία μελιού «Nomads Honey» στον Κατσικά.

14.30: Συνάντηση με γυναίκες κτηνοτρόφους- αγρότισσες και την αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και γραμματέα της Ένωσης Κτηνοτρόφων Ηπείρου Μυρτώ Λύκα στην Καστρίτσα.

18.00: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

20.00: Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας.

Τετάρτη 23 Ιουνίου

09.30: Επίσκεψη στην πτηνοτροφική μονάδα Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ στο Επισκοπικό

12.00: Συνάντηση με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων και παρακολούθηση προγράμματος εκτροφής μικρών μηρυκαστικών για αποδοτικότητα και ανθεκτικότητα- Έξυπνη Κτηνοτροφία στο Μαυροβούνι Μετσόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ