Διήμερη αποχή των δικηγόρων

dikastirioΔιήμερη αποχή αποφάσισε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας για τις 9 και 10 Ιανουαρίου 2012. Ειδικότερα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Καταδικάζει την εκ νέου προσπάθεια των αρμοδίων υπουργών να τροποποιήσουν, επτά (7) μήνες μετά την ψήφισή του το Ν. 3919/2011, υπαναχωρώντας διαρκώς και με διάφορες συνεχείς και κλιμακούμενες μεθοδεύσεις, ως δεν αρμόζει σε κράτος δικαίου, των νομοθετημένων περί της λειτουργίας των δικηγορικών εταιριών και των δικηγορικών συλλόγων.

Οι σπασμωδικές κινήσεις των κυβερνώντων τη χώρα είτε αποτελούν απαιτήσεις της τρόϊκας είτε άλλων εξωθεσμικών παραγόντων, χωρίς να λαμβάνεται ουδόλως υπόψη η γνώμη των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος, έχουν ως άμεση στόχευση τις χιλιάδες των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, τους οποίους θα οδηγήσουν στην πλήρη πλέον εξαθλίωση και στο κλείσιμο των γραφείων τους επ’ ονόματι μια ψευδεπίγραφης «απελευθέρωσης», η οποία ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει τη δημιουργία των επιθυμωμένων καρτέλ στο χώρο της δικαιοσύνης, με αναπόφευκτη συνέπεια το απαγορευτικό κόστος για τον πολίτη και την άνευ προηγουμένου δυσλειτουργία της.

Η εισαγωγή και νέων διατάξεων, εσπευσμένα, κρυφίως και πέραν όσων το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε για υποτιθέμενο διάλογο, που αφορούν τις δικηγορικές εταιρίες, τη διαφήμιση των δικηγόρων και την ύπαρξη των Δικηγορικών Συλλόγων και μάλιστα αρχικά επιχειρούμενη να περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποδεικνύει άνευ άλλου ότι η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, που καταδίκασε τους πολίτες της χώρας στην ανέχεια, αδιαφορεί πλήρως και για τη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ