Διπλάσια δαπάνη για το digi mobile

DIGIΕνισχύει τους προϋπολογισμούς τριών σημαντικών δράσεων καινοτομίας για τις επιχειρήσεις η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., διπλασιάζοντας τη δημόσια δαπάνη για το digi mobile.

Ειδικότερα, η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε “έξυπνες” συσκευές κινητών επικοινωνιών και σε υπολογιστές-ταμπλέτες» αυξάνεται σε 30,15 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί αρχικά.

Οσον αφορά στη δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου για την Υλοποίηση Ψηφιακών Επενδύσεων digi-retail, η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης διαμορφώνεται σε 98,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» έχουν ενταχθεί από τις αρχές του Ιουλίου έως σήμερα 2.161 επενδυτικά σχέδια με συνολικό προϋπολογισμό 98,5 εκατ. ευρώ και συνολική δημόσια δαπάνη 57,2 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου», η νέα συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 16,6 εκατ. ευρώ. Στη δράση digi-content έχουν ενταχθεί 212 επενδυτικά σχέδια από ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 26,1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, με την αντίστοιχη σχετική υπουργική απόφαση η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση «Ενίσχυση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη Δημιουργία Διαδικτυακών Τόπων Προβολής και Συστημάτων Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (digi-lodge)» διαμορφώνεται σε 34,4 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι η τροποποίηση του προϋπολογισμού για τη δράση digi-lodge δεν έχει καμία επίπτωση στην κατάσταση των ενταγμένων και επιλαχόντων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη δράση.

Στο πλαίσιο της δράσης digi-lodge έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα 1.500 επενδύσεις ενισχυόμενου προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί επιχορηγήσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία πληρωμών είναι συνεχής, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων και οι επιχειρήσεις ενημερώνονται απευθείας για τις διαδικασίες εκταμίευσης των επιχορηγήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ