Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος

DEH XRHMA14

Η διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το άρθρο της τροπολογίας, προβλέπεται πως δικαιούχοι είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης, συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών αγροτικής χρήσης για τους οποίους περιορίζεται η κατανάλωση από 1.8.2021 έως και 31.12.2021, καθώς και όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για παραγωγή θερμικής ενέργειας. (Κατά τα ισχύοντα δικαιούχοι επιδότησης είναι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης για την περίοδο από 1.8.2021 έως 31.12.2021, καθώς και οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου, αντίστοιχα).

Στην ίδια τροπολογία βρίσκεται και η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα μέτρα είναι για να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες-καταναλωτές, καθώς η μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ