Διευκρινίσεις για τα self test και τις απουσίες

self test

Ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο των self test στη μάχη κατά της πανδημίας έκανε σήμερα ο Γιώργος Γεωργαντάς, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως εξήγησε, τα κατ’οίκον διαγνωστικά τεστ που βγαίνουν θετικά πρέπει να επαληθευτούν, ούτως ώστε να μπορούν να παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες από το σχολείο οι μαθητές.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τα self test ένα νέο, όπλο, πολύ αποτελεσματικό, σημειώνοντας ότι μέσα σε μόλις τρεις ημέρες διατέθηκαν 380.000 self test σε μαθητές Λυκείου, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα Λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο έως την Παρασκευή η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση των self test εκτός από τα σχολεία σε ακόμη τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες. Από την Δευτέρα το μέτρο αυτό αναμένεται να ισχύσει για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα δικαστήρια αλλά και τα delivery. Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Οι εργαζόμενοι θα προμηθευτούν τα self test δωρεάν από τα φαρμακεία και τη Δευτέρα θα προσκομίζουν στον εργοδότη τους το έγγραφο με το αποτέλεσμα του αρνητικού τεστ. Στην περίπτωση που είναι θετικό θα παραμένουν σπίτι τους και θα ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ όπως είναι ο επανέλεγχος μέσω rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ