Διευκρινίσεις για τα πολυκαταστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν

agora pezodromos

Διευκρινίσεις αναφορικά με το ποια πολυκαταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν και ποια όχι δίνει εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Μία εγκύκλιος που έρχεται στον απόηχο της υπόθεσης των προστίμων που επιβλήθηκαν χθες στα Notos Galleries στα Χαυτεία και ενώ άλλα καταστήματα, όπως τα Hondos Center λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο:

«Α) Η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, δεν εμπίπτουν ωστόσο οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με την μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα για αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ