Διεθνούς εμβέλειας ιατρικό συνέδριο στο Μέτσοβο

metsovo plateia

metsovo plateia

Το διεθνούς εμβέλειας συνέδριο με τίτλο : ALPIC 2017 θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, 24-26 Μαρτίου 2017 στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Διάσελου στο Μέτσοβο από το Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με επιστημονικά υπευθύνους τον Καθηγητή Βιοχημείας-Κλινικής Χημείας του Τμήματος Χημείας κ. Α. Τσελέπη & τον Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ι. Γουδέβενο.

Το ετήσιο διεθνές ιατρικό συνέδριο ALPIC 2017 – που λαμβάνει χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2010 – έχει ξεπεράσει τα όρια του ελλαδικού χώρου και θεωρείται μία πρότυπη επιστημονική συνάντηση, με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη έγκριτων επιστημονικών φορέων διεθνούς εμβέλειας και κύρους και συγκεκριμένα της International Society on Thrombosis and Haemostasis, του Mediterranean League Against Thromboembolic Diseases και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από την Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 16 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στο συνέδριο φέτος θα συμμετέχουν διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες και θα συζητηθούν όλα τα νεώτερα δεδομένα για το ρόλο των αιμοπεταλίων και των μηχανισμών πήξης στην παθογένεια της θρόμβωσης, καθώς και η σημασία της αντιαιμοπεταλιακής και αντιπηκτικής αγωγής στην καρδιαγγειακή και τη θρομβοεμβολική νόσο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ξεπεράσει τους 300. Οι εργασίες του συνεδρίου θα προβληθούν και διαδικτυακά προκειμένου σημαντικός αριθμός συνέδρων που δεν θα μεταβεί στο Μέτσοβο να μπορεί να παρακολουθήσει τις ιδιαίτερα σημαντικές επιστημονικές συνεδρίες από όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα οι ενδαφέρομενοι καλούνται να επισκεφτούν τον σύνδεσμο: www.alpic2017.gr.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τη Παρασκευή, 24/3/2017 και ώρα 09.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26/3/2017 και ώρα 13.30.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ