Διεθνής συνάντηση στο Μπουραζάνι για το περιβάλλον και το κλίμα

sinantisi mpourazani

Στη διεθνή συνάντηση με τίτλο “International Tree Planting Initiative” που πραγματοποιείται στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

“Συνήθως λέμε ότι δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Εδώ σε αυτή την εκδήλωση συμβαίνει, νομίζω, το ακριβώς αντίθετο! Αν δεν κοιτάξουμε το δέντρο, θα χάσουμε το δάσος!  Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν πολύ ιδιαίτερες και σημαντικές αφορμές, ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε, να μάθουμε και στο τέλος να φύγουμε όχι μόνο πιο σοφοί, αλλά κυρίως ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι να παλέψουμε για ένα μέλλον πιο κοντά στο περιβάλλον” ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Βλέτσας και συμπλήρωσε: “Σε μια εποχή που το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή ζητούν ή μάλλον απαιτούν την προσοχή και εγρήγορσή μας, η φροντίδα όλων μας στο πάρκο, το δέντρο, το δάσος είναι επιβεβλημένη. Εκδηλώσεις σαν και αυτή θα μας δώσουν το “know how” και τις κατευθύνσεις εκείνες ώστε και πόρους να εξασφαλίσουμε, για να κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά και για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι”. 

Παράλληλα, ο κ. Βλέτσας, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, παρουσίασε το project “Πάρκα Τσέπης” που υλοποιείται στο Δήμο Ιωαννιτών και έχει ως στόχο να δημιουργήσει επιπλέον “πνεύμονες” πρασίνου στην πόλη των Ιωαννίνων μέσω μικρών πάρκων που  θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ