Διεθνές επιστημονικό συνέδριο από το Παιδαγωγικό

panepistimio eisodos

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί».

Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2022, έχει ως στόχο όχι μόνο τη διεύρυνση της συζήτησης και του προβληματισμού για το ρόλο της Παιδείας ως δημόσιου αγαθού στη σύγχρονη κοινωνία και την ανάδειξη των προκλήσεων και των προοπτικών για το σχολείο του μέλλοντος, αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη της “οργανικής” σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την Πόλη.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 800 εισηγητές από το χώρο της εκπαίδευσης και διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη σημαντική θεωρείται η ενδιαφέρουσα συμμετοχή των μελλοντικών εκπαιδευτικών -φοιτητών και φοιτητριών-, καθώς και το πολιτιστικό πρόγραμμα με τη χορωδία του ΠΤΔΕ, τη χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και σημαντικών καλλιτεχνών όπως η Νένα Βενετσάνου με διαδικτυακή ομιλία και ο Δ. Μυταφίδης με μουσική παρέμβαση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 στ. 21.00 που εξερευνούν τη σχέση Παιδείας, Πολιτισμού και Πόλης και των σύγχρονων προκλήσεων που καλούνται από κοινού να αντιμετωπίσουν.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 18.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Κάρολος Παπούλιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ομιλητή το γνωστό Παιδοψυχίατρο Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη με θέμα εισήγησης «Εμπνέοντας τη ζωή στην εποχή της οθόνης».

Κεντρικοί ομιλητές είναι οι: Basilio Monteiro, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου St. John (Νέα Υόρκη), με τίτλο εισήγησης “The Future of Education and the Fourth Industrial Revolution” και ο

Daniel Tröhler, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, με τίτλο εισήγησης “Beyond the Globalization Enchantment Nation-States, Curricula, and the Making of Loyal Citizens”.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://conf2022.ptde.uoi.gr/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ