Διαζύγιο με την αλήθεια για το Δήμο Φιλιατών

dimarxeio filiaton

Διαζύγιο με την αλήθεια φαίνεται ότι πήρε ο Δήμος Φιλιατών ο οποίος αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια αρκετές ημέρες μετά το συμβάν που είχε ως πρωταγωνιστές έναν πρώην εργαζόμενο και έναν αντιδήμαρχο οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων.

Πρώην εργαζόμενος του Δήμου και αντιδήμαρχος εμπλέκονται στην εγκατάλειψη έξι μικρών κουταβιών. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Ένας από τους όρους μάλιστα είναι ο αντιδήμαρχος να μην ασκεί στο εξής καμία αρμοδιότητα σχετική με την διαχείριση των ζώων.

Ο Δήμος Φιλιατών τώρα, ο οποίος αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του, θεωρεί ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Έτσι εξαπολύει επίθεση στα μέσα ενημέρωσης για επιχείρηση… παραπληροφόρησης, υποστηρίζει ότι τα κουταβάκια χαίρουν άκρας υγείας, πανηγυρίζει γιατί αντιδήμαρχος και πρώην εργαζόμενος αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά αποσιωπά τους περιοριστικούς όρους και την τακτική δικάσιμο.

Επίσης δεν αναφέρει το παραμικρό για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο και αν ο Δήμος θα συμμορφωθεί με τον περιοριστικό όρο που έθεσε ο Εισαγγελέας.

Οι πολίτες όπως ακριβώς σημειώνει μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και η απουσία επιχορήγησης από το κεντρικό κράτος για την διαχείριση αδέσποτων δεν αποτελεί άλλοθι ώστε αυτή να γίνεται κατά το δοκούν..

Αλήθεια διεκδίκησε χρηματοδοτήσεις ο Δήμος Φιλιατών, υπέβαλλε μελέτη για ίδρυση κυνοκομείου, το έθεσε σε προτεραιότητα και απορρίφθηκε ή δεν υπήρξε ποτέ στα σχέδιά του..

Τέλος ο Δήμος Φιλιατών ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης για παραπληροφόρηση οφείλει να γίνει απολύτως συγκεκριμένος και να απαντήσει ποια μέσα αναφέρθηκαν σε θανάτωση σκύλων και ποια δημοσίευσαν φωτογραφίες από θανατωμένα κουταβάκια σε κάδους απορριμμάτων..

Τα υπόλοιπα είναι πραγματικά για δοκησίσοφους..

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου

Τις τελευταίες αυτές ημέρες έγινε αρκετή συζήτηση και γράφτηκαν αρκετά σχόλια από ανεύθυνους «δοκησίσοφους» με παράλληλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη δήθεν θανάτωση έξι(6) νεογέννητων κουταβιών, στην οποία εφέρετο ως εμπλεκόμενος πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Φιλιατών καθώς κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Μάλιστα δε, μερικοί ανεύθυνοι στη σκόπιμη προσπάθεια της εμπλοκής του Δήμου Φιλιατών στο θέμα αυτό, δε δίστασαν να εμφανίσουν σε site και στην τοπική δημοσιογραφία κάδους απορριμμάτων στους οποίους εμφανίζουν τέσσερα κουταβάκια θανατωμένα, τα οποία δήθεν είχε θανατώσει πρώην συμβασιούχος υπάλληλος κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου Φιλιατών.

Κατά του πρώην εργαζόμενου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι, ο δεύτερος αυτών, έδωσε εντολή εγκατάλειψης (και όχι θανάτωσης) με ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος υγείας αυτών.

Τα κουταβάκια αυτά, για την τύχη των οποίων δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή ο Δήμος Φιλιατών κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, άμεσα ανευρέθηκαν, ζουν και υπάρχουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας θεσπρωτίας.

Κατά συνέπεια, καμία θανάτωση κανενός κουταβιού δεν υπήρξε και είναι εντελώς ακατανόητη και ανεξήγητη η παραπάνω θέση αυτών που σκόπιμα και εκ του πονηρού διέδωσαν τη σχετική είδηση της δήθεν θανάτωσης αυτών.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Φιλιατών ουδεμία επιχορήγηση έχει λάβει για τη διαχείριση των αδέσποτων και όλες οι δαπάνες για τα εμβόλια, τις στειρώσεις και τις τροφές προέρχονται από το υστέρημα των πολιτών.   

Χθες 21/11/2022, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία των κατηγορουμένων και, με τη σύμφωνη γνώμη της κ. εισαγγελέως και της κ. ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας στη σχηματισθείσα δικογραφία, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συμπολίτες μας ας εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για την πέραν της πραγματικής διάστασης και της σχετικής παραπληροφόρησης του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ