Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τον κανονισμό που θέλει να εισάγει το Υπουργείο Εσωτερικών με τον πρότυπο κανονισμό.
Τα βέλη στράφηκαν κυρίως προς την κυβέρνηση ενώ μετά τις τοποθετήσεις όλων των επικεφαλής των παρατάξεων αποφασίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων το διαθέτει κανονισμό από το 2012 θα συνεχίσει να πορευτεί με αυτόν και με την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση να διατηρείται.
Παράλληλα το σώμα θα προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί τυχόν αλλαγές και βελτιώσεις στον ισχύοντα κανονισμό.
Σημειώνεται πάντως ότι ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, όπως διευκρινίστηκε και από την ΚΕΔΕ, αφορά κυρίως στους Δήμους που δεν διαθέτουν κανονισμό και δεν επιβάλλεται.