Διαθέσιμα στα φαρμακεία τα self test για τους μαθητές

self farmakeio

Διαθέσιμα σε όλα τα φαρμακεία είναι τα self test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς.

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το κιτ του self test, παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Ο  Φαρμακευτικός  Σύλλογος  Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι απαγορεύεται ρητά η διενέργεια self  ή rapid test στα φαρμακεία!!!

«Θεωρούμε αυτονόητη  την κατανόησή σας στο όλο εγχείρημα που μας βρίσκει αρωγούς και ζητούμε να προσέρχεστε στα φαρμακεία της περιοχής σας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας», σημειώνει ο Σύλλογος!

Επισημαίνεται ότι το self test πραγματοποιείται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε χθες, ωστόσο η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 11 Απριλίου, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ