Διαστημική σε αμφισβήτηση

Επτά από τις 17 χώρες που μετείχαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής, η τελική φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε στις Αζόρες, αμφισβητούν ανοιχτά την αξιοπιστία του!

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την ομάδα των Ιωαννίνων «Zephyrus», αποτελούμενη από μαθητές του 7ου, 9ου και του Λυκείου της Ζωσιμαίας.

Οι μαθητές γεύτηκαν την αδικία την οποία με την επιστροφή τους την μετέφεραν εγγράφως σε όλους τους αρμόδιους.

Οι Έλληνες διοργανωτές του διαγωνισμού, μάλλον σφύριξαν αδιάφορα… Και θέλησαν πολύ γρήγορα να αφήσουν πίσω τους τις… ενοχλητικές φωνές από τα Γιάννινα.

Τώρα όμως έρχονται επτά ομάδες από επτά χώρες που πήραν μέρος στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό, με ένα μακροσκελές υπόμνημα, που αμφισβητούν την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά του.

Και το τεκμηριώνουν!

Η απάντηση που έλαβαν προς το παρόν, είναι ότι ο Οργανισμός είναι πολύ απασχολημένος αυτό το διάστημα και θα δει το θέμα τους προσεχώς…

Επτά χώρες όμως είναι πολλές…

Στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας…

Παρόλα αυτά η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη στάθηκε δίπλα στην ομάδα των Ιωαννίνων που εκπροσώπησε την Ελλάδα στις Αζόρες και στήριξε την προσπάθειά τους..

Ευτυχής συγκυρία η παρουσία της..

Όχι μόνο για όσα έκανε αλλά και για όσα μπορεί να κάνει στο εξής…

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, που στηρίζει τον διαγωνισμό, μπορούν να εξετάσουν το τοπίο κάτω από το οποίο πραγματοποιείται και φυσικά να προστατεύσουν τις επόμενες ομάδες της χώρας που μπορεί να βρεθούν στον Πανευρωπαϊκό… Από μία αδικία που δεν αξίζει σε παιδιά!

Για την ιστορία… Η ομάδα «Zephyrus» έκλεισε τον κύκλο της.. Ως εκ τούτου δεν έχει κανένα «ίδιον» όφελος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ