Διασφαλίστηκαν τα κονδύλια… Νιάρχου και δακτύλιος μπορούν να δημοπρατηθούν ταυτόχρονα!

niarxou l2

niarxou l2

Η αύξηση του προϋπολογισμού στον άξονα ενίσχυσης υποδομών μεταφορών του ΠΕΠ Ηπείρου ανοίγει τον δρόμο της ταυτόχρονης δημοπράτησης και υλοποίησης των δύο μεγάλων οδικών αξόνων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, της Λεωφόρου Νιάρχου και του δακτυλίου Βογιάνου- Πανηπειρωτικό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το αίτημα, απολύτως τεκμηριωμένο, που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και έτσι εγκρίθηκε υπερδέσμευση στον συγκεκριμένο άξονα κατά 157%.

Τι σημαίνουν πρακτικά οι όροι αυτοί που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΠΑ;

Σημαίνουν ότι τα δύο μεγάλα οδικά έργα, Νιάρχου και δακτύλιος, μπορούν να δημοπρατηθούν άμεσα και ταυτόχρονα χωρίς μάλιστα να γίνει καμία συγκριτική αξιολόγηση των δύο μελετών.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική επιτυχία της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία αποδεικνύει στην πράξη ότι η κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου δεν αποτελούσε αυτοσκοπό.. Συνάμα διαψεύδει σενάρια που είχαν καλλιεργηθεί κυρίως από το χώρο του δημαρχείου ότι η κατασκευή της Νιάρχου δεν θα καταστεί δυνατή την υλοποίηση του οδικού άξονα Βογιάνου- Πανηπειρωτικού, που είχε προτάξει ως προτεραιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Χρήματα πλέον υπάρχουν και για τις δύο οδικές αρτηρίες, οι οποίοι μπορούν να περάσουν στην φάση της δημοπράτησης άμεσα και μόλις βγει στον αέρα η πρόσκληση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Έτσι μία πολύμηνη παρασκηνιακή αντιπαράθεση για την προώθηση των δύο έργων παίρνει τέλος και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ