Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες

TROFIMAΕν όψει των Χριστουγέννων, ο Δήμος Αρταίων διανέμει τρόφιμα σε περίπου 400 άπορες οικογένειες στα πλαίσια της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνδρομή οικογενειών που έχουν ανάγκη, με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων της περιοχής.

Η διανομή γίνεται στο νέο κτίριο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού έναντι της Μάρκου Μπότσαρη.

Η υπεύθυνη του προγράμματος, Αντιδήμαρχος κα Βίκυ Βασιλάκη, δήλωσε ότι «στη δύσκολη αυτή συγκυρία, στη δίνη των εξελίξεων, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναδεικνύεται πολύ σημαντικός. Ο Δήμος πρέπει και οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αξιοποίηση προγραμμάτων και δράσεων προς όφελος των πολιτών και να στηρίζει τους οικονομικά ασθενέστερους. Καταφέραμε να διαθέσουμε ένα ποσό ικανοποιητικό για την αγορά ειδών πρώτων αναγκών και τροφίμων προκειμένου να διανεμηθούν στις άπορες οικογένειες.

Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν δικαιότεροι, αξιολογώντας κυρίως τα περιστατικά μέσα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τη «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Δημοτικά Σχολεία.

Το εύρος φυσικά των οικονομικά ασθενέστερων είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους πολύ αδύναμους. Σε αυτή τη δράση συνέβαλαν οι επιχειρήσεις της περιοχής και τους ευχαριστώ θερμά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Μακρυγιάννη, την Πρόεδρο κα. Αξιώτη και όλα τα μέλη για τη συμβολή τους σε αυτή τη δράση, το τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας που στάθηκε ακούραστο δίπλα μας, καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, τη Διευθύντρια και τους μαθητές που συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα. Τέλος, εύχομαι σε όλους τους πολίτες Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά. Το 2013 ελπίζω και εύχομαι να είμαστε όλοι καλύτερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ