Διαμαρτυρίες στο Μαργαρίτι για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

elta

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ πραγματοποίησαν κάτοικοι στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

Το ταχυδρομείο έκλεισε την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας δυόμισι χιλιάδες κατοίκους χωρίς ταχυδρομικές αλλά και τραπεζικές υπηρεσίες.

Το ταχυδρομείο λειτουργούσε προπολεμικά και στο εξής οι κάτοικοι ακόμη και ηλικιωμένοι θα πρέπει να πηγαίνουν στην Ηγουμενίτσα ή την Παραμυθιά για να εξυπηρετηθούν όταν δεν υπάρχει ούτε συγκοινωνία.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.

Ο κ. Νταής τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης των ΕΛ.ΤΑ. και δεν αφορά μόνο στο Υποκατάστημα Μαργαριτίου, αλλά και σε εκατοντάδες Υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. είναι η λειτουργία ενός μόνο σημείου εξυπηρέτησης σε κάθε Δήμο.

Επισημάνθηκε, ότι η απόφαση ελήφθη αιφνιδιαστικά χωρίς κανένα διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους εργαζομένους. Αν είχε προηγηθεί η σχετική διαβούλευση ίσως θα υπήρχε η δυνατότητα να αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή, με την εξέταση κάποιων εναλλακτικών λύσεων μείωσης του κόστους λειτουργίας, μέσω π.χ. της στέγασης του Υποκαταστήματος σε χώρο που θα παραχωρούσε ο Δήμος. 

«Προ του τετελεσμένου αυτού γεγονότος, προσπαθούμε να προκαλέσουμε την επανεξέταση του θέματος και την ανάκληση της απόφασης, με επικοινωνία και επαφές τόσο με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., όσο και με το εποπτεύον Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συναινέσαμε φυσικά στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, οι οποίες δυσκολεύονται από το γεγονός ότι τα ΕΛ.ΤΑ. εποπτεύονται και από το Υπερταμείο, κάτι που καθιστά τη συννενόηση δύσκολη. 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο του Υποκαταστήματος, γιατί από την απόφαση αυτή, δυσχεραίνεται η παροχή των απαραίτητων ταχυδρομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών ταμιευτηρίου και των λοιπών συναφών συναλλακτικών – χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των ταχυδρομικών υπηρεσιών και κυρίως την εξυπηρέτηση των πολιτών» αναφέρει ο κ. Νταής.

Την διαμαρτυρία του για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ εκφράζει και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ