Διαμαρτυρίες στην Πάργα για τον αστυνομικό σταθμό

PARGA14

PARGA14

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ζητά την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας.

Να θυμίσουμε πως μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας υποβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Σταθμό.

Η επιστολή του κ. Νάστα

Η Δημοτική Αρχή Πάργας, από τα πρώτα στάδια σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησε να πείσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας είναι απολύτως αναγκαία, ενώ η υποβάθμισή του θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πάργας, που περιλαμβάνει το Δημοτικό Διαμέρισμα Πάργας και τις Τοπικές Κοινότητες Λιβαδαρίου, Αγίας Κυριακής, Ανθούσας και Αγιάς, με συνολικό πληθυσμό 4.500 μόνιμους κατοίκους.

Επιπλέον, θα πλήξει άμεσα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό προορισμό στην Ήπειρο και γενικά τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και το πρόσφατο 7/2017 Π.Δ. (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017), προβλέπει την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας και τη μετατροπή του σε Αστυνομικό Σταθμό, υπαγόμενο στη διοικητική αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.

Αυτό συνεπάγεται τη μείωση των οργανικών θέσεων και τον εγκλωβισμό των λίγων αστυνομικών που θα απομείνουν στη φύλαξη των κτηριακών εγκαταστάσεων και όχι στη διαρκή και εμφανή αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Εντελώς αντίθετα, η Δημοτική Ενότητα Πάργας, που συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, χρειάζεται ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας και καλύτερες υπηρεσίες αστυνόμευσης, προκειμένου να επιτηρείται η εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας- Θεσπρωτίας και να αντιμετωπίζεται η αυξημένη παραβατικότητα.

Με βάση τα παραπάνω και εκφράζοντας την ομόφωνη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, σας καλούμε να λάβετε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και να αναθεωρήσετε το νέο σχεδιασμό διατηρώντας το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας. Σε κάθε περίπτωση η αστυνομική παρουσία στην περιοχή δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί.

Μια τέτοια διορθωτική κίνηση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ