Διαμαρτυρίες αστυνομικών για τις μετακινήσεις στη Θράκη

PERIPOLIAΝέα αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Πρέβεζας επιφέρει η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τρίμηνη απόσπαση 16 Αστυνομικών της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Α.Δ. Ξάνθης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης λαθρομετανάστευσης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, στην οποία τονίζει ότι οι αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στα τμήματα έδρας και στα Περιφερειακά Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την αστυνόμευση της περιοχής.

“Στην περιοχή μας έχει φτάσει κλιμάκιο της Frontex κι όμως την ίδια στιγμή αποχωρούν οι Αστυνομικοί» τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου να βρει πιο μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κι όχι να απευθύνεται πάντα στα «εύκολα θύματα» που είναι οι αστυνομικοί.

Ο αριθμός της αστυνομικής δύναμης της περιοχής, τους τελευταίους μήνες είναι σταθερά μειωμένος λόγω των αποσπάσεων σε ακριτικούς Νομούς την ίδια μάλιστα στιγμή που η παραβατικότητα αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο καθημερινά διογκώνεται. Να σημειωθεί ότι επιστολές Διαμαρτυρίας έστειλαν επίσης μέσω της ΠΟΑΣΥ και οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Φλώρινας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Λάρισας, Σερρών, Θεσπρωτίας και Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ