Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ για το κλείσιμο της Βελλάς

vellas

Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο του Γυμνασίου και Λυκείου Βελλάς καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι θέσει της είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο ενώ σημειώνει ότι με το κλείσιμο της Βελλάς δημιουργείται σοβαρό θέμα τόσο με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν καθώς μένουν χωρίς οργανική όσο και με τους μαθητές που την είχαν ως πρώτη επιλογή.

«Υπερασπιζόμαστε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων και δεν επιτρέπουμε την αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων να γίνουν με βάση την πλήρη και πραγματική εικόνα των κενών και τα μόρια/προτιμήσεις,  με διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία, και να γίνει η αίτηση τοποθέτησης μαζί με όλους τους συναδέλφους και η υπεραριθμία των συναδέλφων να κριθεί, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, στην ομάδα σχολείων της περιοχής μετάθεσης.

Ως ΕΛΜΕ-Ι υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου και την απερίσπαστη εργασιακή πορεία των εκπαιδευτικών σε μια εποχή εργασιακής ανασφάλειας εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ