Διαμαρτυρία για το ψαλίδι στα voucher των ΚΔΑΠ

dimotiko igoumenitsas

Οδυνηρή έκπληξη χαρακτηρίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher των ΚΔΑΠ καθώς μένει εκτός φιλοξενίας  σχεδόν το 50% των παιδιών, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι οικογένειες, όσο και οι δημοτικές δομές.

Τα δημοτικά ΚΔΑΠ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, αφού παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας κλπ σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές, σημειώνει σε ψήφισμά του και τονίζει:

Εκφράζουμε λοιπόν την αγωνία μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλες τις οικογένειες, των οποίων τα παιδιά έχουν εξαιρεθεί από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς.

Είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε απειλεί την βιωσιμότητα των δημοτικών δομών, που συμβάλουν καθοριστικά στην οικογενειακή συνοχή. 

Ζητάμε

Την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, ώστε να διασφαλισθεί η φιλοξενία όλων των παιδιών, μέχρι εξαντλήσεως της δυναμικότητας των Δημοτικών ΚΔΑΠ και παράλληλα την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων μέσα από την απαραίτητη βιωσιμότητα των δομών αυτών. 

Τέλος, ζητάμε την οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων των ΚΔΑΠ των Δήμων με προώθηση λύσης παρόμοιας με εκείνη των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ