Διάλογο για συνεργασία από το Δημήτρη Δημητρίου

DHMITRIOYΔιάλογο με όλες τις παρατάξεις για συνεργασία προκειμένου να συγκροτηθεί προεδρείο στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ανοίγει η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου.

Η Κίνηση Επιχειρηματιών για την ανάπτυξη συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας και είναι η πρώτη που τοποθετείται με σαφήνεια και δημόσια για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Ο Συνδυασμός μας, διεκδικώντας την Προεδρεία του Επιμελητηρίου για την 4ετία 2012 – 2015 και προκειμένου να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω, προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους Συνδυασμούς του Επιμελητηρίου, ώστε να εργαστούμε από κοινού υπέρ της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στο Νομό μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Υποψήφιος Πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου θα καλέσει τους αρχηγούς των άλλων συνδυασμών ώστε να συζητήσει μαζί τους, τους τρόπους συνεργασίας για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σε ώρες και μέρες που θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως.

Ο Συνδυασμός εύχεται οι συζητήσεις αυτές να αναδείξουν μια ικανή νέα διοίκηση η οποία, αίροντας όλες τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, θα οδηγήσει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σε μια νέα εποχή για το καλό των επιχειρηματιών και των πολιτών του Νομού μας.

Ο Συνδυασμός “Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη” και ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ευχαριστούν όλους τους Επιχειρηματίες και Επαγγελματίες του Νομού Ιωαννίνων που τον στήριξαν με την ψήφο τους, επιτρέποντάς του έτσι να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις αρχές του.

Η “Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη” έχει προτείνει και προτίθεται να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων υπέρ της επιχειρηματικότητας του Νομού μας το οποίο συνοπτικά περιλαμβάνει:

· Πλήρη διαδικτυακή παροχή υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τους Επιχειρηματίες, ώστε να μην χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στο Επιμελητήριο.

· Τακτική, εβδομαδιαία παρουσία στελεχών του Επιμελητηρίου σε όλες τις κωμοπόλεις του Νομού μας ώστε οι επιχειρηματίες τους να έχουν δίπλα τους την υποστήριξη που χρειάζονται.

· Αξιοποίηση της περιουσίας του Επιμελητηρίου για την δημιουργία Υποδομών υπέρ των επιχειρηματιών.

· Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ουσιαστική δικτύωση των επιχειρήσεων και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.

· Ουσιαστική και πρακτική προώθηση των εξαγωγών.

· Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας παροχής διαμεσολάβησης – συνηγορίας μεταξύ επιχειρηματιών και δημοσίων φορέων.

· Συνεργασία με όλους του αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την Περιφέρεια για την προώθηση του Νομού Ιωαννίνων ως επιχειρηματικού χώρου, ώριμου για επενδύσεις, με χρήση όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών και τεχνοκρατικών μηχανισμών.

· Ανάδειξη του ερευνητικού δυναμικού της περιοχής μας και των αποτελεσμάτων του και άμεση και πρακτική σύνδεσή του με την επιχειρηματικότητα.

· Τέλος, πρόθεση της “Κίνησης Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη” είναι όλα τα παραπάνω να υλοποιηθούν με ανοιχτές συνεργασίες τόσο μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου όσο και με όλη την Επιχειρηματική Κοινότητα του Νομού μας.

Αυτές τις αρχές καταθέτει στο πλαίσιο του διαλόγου με τις υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες απομένει να καθορίσουν αν θα ανταποκριθούν στο διάλογο και την πρόταση συνεργασίας ή όχι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ