Διακόσιες χιλιάδες για… μεταφορικά!

koronoios test

Διακόσιες χιλιάδες για μεταφορά δειγμάτων δαπανά για το επόμενο τρίμηνο η 6η ΥΠΕ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος η ΥΠΕ προχωρά στην ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς δειγμάτων από τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της και «από την πύλη εισόδου στην Κακαβιά, στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας και στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, για έλεγχο για τον CovidSars 2 (CPV 60000000-8), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Το χρονικό διάστημα που αφορά ο διαγωνισμός περιορίζεται στους επόμενους τρεις μήνες ή μέχρι την εξάντληση του συγκεκριμένου προϋπολογισμού!

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δαπανά λοιπόν 200 χιλιάδες ευρώ για την μεταφορά και μόνο δειγμάτων..

Στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη!

Με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να αγοράσει τέσσερα τουλάχιστον μηχανήματα που κάνουν αναλύσεις δειγμάτων –όπως αυτό στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- να τα διαθέσει στα νοσοκομεία της περιοχής και να δημιουργήσει μία μόνιμη υποδομή..

Όταν μάλιστα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δημόσιο τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα δεύτερου μηχανήματος που θα κάνει αναλύσεις αλλά και την πρόθεσή του να διαθέσει το απαιτούμενο προσωπικό.

Με τον τρόπο αυτό θα πετύχαινε και γρήγορη ανάλυση και άμεσα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ