Διακομιδές μόνο από συγκεκριμένες ειδικότητες- Στη Βουλή η τροπολογία

astenoforo n

Μετά από ένα χρόνο εντάσεων και δικαστικών διενέξεων κυρίως για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο.

Να καταθέσει δηλαδή τροπολογία επιχειρώντας να βάλει τέλος στον παραλογισμό τον οποίο η ίδια είχε νομοθετήσει για τις διανοσοκομιακές διακομιδές.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα δήλωνε βέβαια πριν από μια βδομάδα στα Γιάννινα ότι πρέπει όλοι οι γιατροί να είναι εκπαιδευμένοι και να κάνουν διακομιδές, στην πορεία όμως αναθεώρησε.

Έτσι σήμερα που βρέθηκε και πάλι στην πόλη δήλωσε ότι «όταν ακούμε κάτι το διορθώνουμε» και έκανε γνωστό ότι έχει κατατεθεί προς ψήφιση η σχετική διάταξη.

Η διάταξη όντως περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Σύμφωνα με όσα προβλέπει «οι διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών πραγματοποιούνται από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων. «Με απόφαση του Υπουργού Υγείας μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας καθορίζονται οι ειδικότητες που θα πραγματοποιούν τις διακομιδές, οι όροι και οι προυποθέσεις πραγματοποίησης διακομιδών από ειδικευόμενους γιατρούς ή συμμετοχής τους σε αυτές και δύνανται να ρυθμίζονται οι όροι και η διαδικασία για τη διανοσοκομειακή διακομιδή διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών».

Απομένει βέβαια το άρθρο αυτό να μελετηθεί και από τους πλέον αρμόδιους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ώστε να καταφανεί αν όντως βάζει τέλος στον παραλογισμό..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ