Διακομιδές από το Πανεπιστημιακό χωρίς εγγυήσεις ασφάλειας.. Στο πρόγραμμα δερματολόγοι, ψυχίατροι, οφθαλμίατροι..

astenoforo n

Ειδικευόμενοι αλλά και γιατροί μικροβιολογίας, γυναικολογίας, δερματολογίας, ορθοπαιδικής, ψυχιατρικής και οφθαλμολογίας περιλαμβάνονται στον πίνακα αυτών που θα κληθούν να κάνουν διακομιδές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κατά την διάρκεια του Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο –αν προκύψουν στη διάρκεια του μήνα- αφορούν σε πολύ βαριά περιστατικά που κατά κανόνα έχουν προορισμό το Πανεπιστημιακό του Ρίου ή την Αθήνα.

Ψυχίατροι, δερματολόγοι, οφθαλμίατροι μπορεί να βρεθούν σε μια τέτοια διακομιδή κι αυτό όχι επειδή το επιλέγει το Νοσοκομείο και η Ιατρική του Υπηρεσία αλλά επειδή το επιβάλλει το Δικαστήριο.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει εντατικολόγοι του Πανεπιστημιακού ζητώντας την τήρηση της περίφημης νομοθετικής ρύθμισης που παρέχει το δικαίωμα να κάνει διακομιδή οποιοσδήποτε γιατρός αρκεί να έχει συμπληρώσει έξι μήνες ειδικότητας.

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων στην απόφασή του  «διαπιστώνει την αδικαιολόγητη μη συμμόρφωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προς αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων… Καλεί το εν λόγω Νοσοκομείο να συμμορφωθεί πλήρως προς το περιεχόμενο της απόφαση εντός πενήντα ημερών.. Ορίζει νέα ημερομηνία συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης…»…

Σε εφαρμογή της απόφασης αυτής καταρτίστηκε το πρόγραμμα εφημεριών του Απριλίου και όπως σημειώνεται από την Ιατρική Υπηρεσία «συντάχθηκε κατά αλφαβητική σειρά και αποτελείται από όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου ανεξαρτήτου ειδικότητας, πλην των Συντονιστών Διευθυντών, και σε καμία περίπτωση δεν δύναται να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών και την προστασία των ιατρών του Νοσοκομείου μας».

Και ενώ το θέμα ταλανίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εδώ και μήνες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι οφείλουν όλοι οι γιατροί να εκπαιδεύονται και να είναι σε θέση να κάνουν διακομιδή..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ