Διακομιδές από την Κοζάνη στα Γιάννινα, άρον άρον η δεύτερη ΜΕΘ

met

Η μεγάλη πίεση που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα εξ αιτίας της πανδημίας φέρει και τα Γιάννινα στο προσκήνιο.

Τα νοσοκομεία –ειδικά το Πανεπιστημιακό αλλά και το Χατζηκώστα- δέχονται ήδη μεγάλη πίεση καθώς δεκάδες ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στις Μονάδες, χειρουργεία αναβάλλονται, προσωπικό τίθεται εκτός μάχης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν ήδη δύο ασθενείς από την Κοζάνη οι οποίοι βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ- Covid.

Η διακομιδή έγινε λόγω αδυναμίας πλέον των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να καλύψουν τις ανάγκες.

Κάτω από τις νέες ανάγκες και την κατάσταση που διαμορφώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται ότι ξεκινά νωρίτερα η προετοιμασία ώστε να τεθεί σε λειτουργία η δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η λειτουργία της μονάδας είχε συζητηθεί και στη διάρκεια του Οκτωβρίου ωστόσο η διαδικασία επισπεύδεται καθώς θεωρείται θέμα χρόνου η μεταφορά ασθενών από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στα Γιάννινα.

Η Μονάδα θα έχει οκτώ κλίνες ωστόσο το μείζον ζήτημα είναι η στελέχωσή της καθώς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια και μετακινήσεις γιατρών, ειδικά αναισθησιολόγων στη ΜΕΘ, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία άλλων κλινικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ