Διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη σε όλη την Ευρώπη…

fortigo koka

fortigo koka

Δύο ημεδαποί, που είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Ηγουμενίτσα, να διακινούν με φορτηγό διεθνών μεταφορών μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, εξακολουθούσαν να κινούν τα νήματα από τις φυλακές όπου κρατούνται.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος τους, σε δύο διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνεργαζόμενες μεταξύ τους, δραστηριοποιούνταν στην οργάνωση και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών προς τις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Αυτή τη φορά, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Ελλάδα και την Σουηδία ενώ κατασχέθηκαν 47 κιλά χασίς, τύπου “σοκολάτα” και τρία κιλά κοκαΐνης.

Το φορτηγό εντοπίστηκε στον συνοριακό σταθμό Όρεσουντ στο Μάλμε Σουηδίας, έμφορτο από Ολλανδία με τελικό προορισμό την Νορβηγία.

Από τις συνολικές έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους -47- κιλών
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -3- κιλών
Δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών
Τρείς (3) συσκευές τηλεφώνου

Για την αποδόμηση των εγκληματικών κυκλωμάτων, την ανεύρεση και κατάσχεση των ναρκωτικών καθώς και των εντοπισμό όλων των εμπλεκομάνων, συνεργάστηκαν με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, οι Αρχές της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας καθώς και οι Εισαγγελικές Αρχές της Χώρας μας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ