Διαγράφονται οι γαλάζιοι που διεκδικούν αναδρομικά!

bouli efi

bouli efi

Την άμεση και οργισμένη αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η κίνηση πρώην βουλευτών να εισπράξουν αναδρομικά και αποζημιώσεις με προσφυγή που είχαν καταθέσει και προκάλεσε σχετική απόφαση του Άρειου Πάγου.

Τη φωτιά άναψε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει εκατ. ευρώ στους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά για την περίοδο του 2009 και έπειτα.

Το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο στα 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.

Για «πολιτικά ανήθικες» προσφυγές μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι «είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».

Η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί με διαγραφή όποιον πρώην βουλευτή ζητήσει αναδρομικά και τους καλεί να αποσύρουν άμεση τις προσφυγές τους.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πρώην βουλευτές που είχαν προχωρήσει σε προσφυγές ήταν και Ηπειρώτες (Γιάννινα και Θεσπρωτία) χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν από το 2009 τις απέσυραν ή εμμένουν στη διεκδίκηση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ