Διαγωνισμός για τα δίκτυα οπτικών ινών

ASYRMATOΤην καλύτερη αξιοποίηση των μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών (ΜΑΝ) που έχουν δημιουργηθεί σε 68 δήμους της ελληνικής περιφέρειας σκοπεύει να επιδιώξει το Δημόσιο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τη λειτουργική και τεχνική ολοκλήρωση των εν λόγω ΜΑΝ με τα εθνικά δίκτυα που έχουν δημιουργηθεί όπως είναι το Σύζευξις.

Το συγκεκριμένο έργο θα έχει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, συνολικό προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ και θα υπάρχουν 12 υποέργα με τα 68 μητροπολιτικά δίκτυα να χωρίζονται με γεωγραφικά κριτήρια.

Ο ανάδοχος του κάθε υποέργου θα κληθεί ουσιαστικά να συντηρήσει τις υπάρχουσες υποδομές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις εκτιμάται ότι έχουν «εγκαταλειφθεί» από τους αρμόδιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως πάντως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Υπενθυμίζεται πως στη δημιουργία των ΜΑΝ δεν είχε επιτραπεί η συμμετοχή παρόχων.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ