Διαγωνισμός για να φύγει η λυματολάσπη

biologikos

Στην προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την απομάκρυνση της παραγόμενης λυματολάσπης από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού προχωρά η ΔΕΥΑΙ μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση.

Η διακήρυξη αφορά 1400 τόνους με τιμή 42 ευρώ τον τόνο.

Ο συνοπτικός διαγωνισμός, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, κρίθηκε αναγκαίος δεδομένου ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης και της παραγόμενης για 18 μήνες έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ως ηλεκτρονικός, είναι χρονοβόρος. Για τον διαγωνισμό έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις και στην παρούσα φάση διενεργείται ο έλεγχος των τεχνικών προσφορών.

Τα 42 ευρώ τον τόνο, ως τιμή εκκίνησης, είναι πολύ χαμηλότερη τιμή από τα 50 ή ακόμη και τα 70 διαγωνισμών του παρελθόντος.

Νωρίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου είχαν αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ την οποία κοινοποίησαν και στα μέσα ενημέρωσης.

Με την επιστολή κατήγγειλαν τη Διοίκηση για ερασιτεχνικούς χειρισμούς σε σοβαρά θέματα, όπως την μεταφορά της παραγόμενης λυματολάσπης και της πρόσκλησης που υποβλήθηκε από το Δεκέμβριο για ένταξή στο ΕΣΠΑ του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου της Κρύας.

«Δυστυχώς οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού επέμεναν ότι οι συνεδριάσεις δεν πρέπει να γίνονται δια περιφοράς, σήμερα, που η συνεδρίαση έγινε δια ζώσης, στην αίθουσα «Δ. Χατζής», προτίμησαν να απουσιάσουν λόγω «επαγγελματικών υποχρεώσεων» και να εκδώσουν μια ανακοίνωση εντυπώσεων. Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωσή τους όμως είναι πως με μικρότερη τιμή απ’ αυτή με την οποία η προηγούμενη διοίκηση θα απομάκρυνε μόνο την αποθηκευμένη λυματολάσπη, η σημερινή διοίκηση θα απομακρύνει τόσο την αποθηκευμένη όσο και την παραγόμενη», σχολιάζει ο κ. Μπαρτζώκας στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ