Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Χιονισμένα Γιάννενα”

EKTESH FOTOX

EKTESH FOTOX

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα» οργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς που καθιστούν τα Ιωάννινα ως έναν από τους πλέον αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, κάλεσε τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες να πάρουν μέρος μαζικά στο διαγωνισμό, προτρέποντας τους να συμμετάσχουν σε μια συλλογική προσπάθεια προβολής του τόπου μας.

Οι 5 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν σε επιλεγμένο σημείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών στο Δημαρχιακό Μέγαρο και οι δημιουργοί τους θα βραβευτούν από το δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com/, με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η 15η Φεβρουαρίου 2017 και η ανακοίνωση για τη βράβευση των φωτογραφιών θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Η κριτική επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από τους καταξιωμένους φωτογράφους Χάρη Μπινώλη, Χάρη Ρουσόπουλο και Αιμίλιο Νέο.

Μια συλλογική προσπάθεια για την προβολή του τόπου μας

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Χιονισμένα Γιάννενα» εντάσσεται σε ένα σχεδιασμό πρωτοβουλιών που έχει προγραμματίσει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Ιωαννίνων έναντι άλλων τουριστικών προορισμών στη χώρα, όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας.

“Τα Γιάννενα είναι μία όμορφη, ερωτική πόλη, με σύγχρονες υποδομές, πλούσια ιστορία και φυσικές ομορφιές, σημαντικά αξιοθέατα και ποικίλες επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Όλα αυτά οι Γιαννιώτες τα θεωρούμε δεδομένα, γιατί ζούμε σ’ αυτήν την πόλη . Όμως για τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες τα Γιάννενα είναι ένας άγνωστος τόπος προς .. «εξερεύνηση»” , όπως είπε ο κ. Γκόλας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού τόνισε πως η Δημοτική Αρχή προσεγγίζει την προσπάθεια για την προβολή του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», “όχι ως μία πρόσκαιρη παρέμβαση, αλλά ως μία διαρκή διαδικασία με συνεχόμενες δράσεις. Σε κάθε χρονική φάση αυτής της προσπάθειας, ανάλογα με τις δυνάμεις μας και την οικονομική δυνατότητα του Δήμου, αξιοποιούμε κάθε διάθεση για συνεργασία, κάθε χρήσιμη ευκαιρία και εργαλείο. Μόνο έτσι, πιστεύουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και την κοινωνική καθημερινότητα”.

Ο κ. Γκόλας κάλεσε τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες να ανταποκριθούνε μαζικά στο διαγωνισμό φωτογραφίας. “Ας το δούνε ως μία ευχάριστη συμμετοχική δοκιμασία και ταυτόχρονα ως προσφορά στη συλλογική προσπάθεια για την τουριστική προβολή και πρόοδο του τόπου μας”, όπως είπε, προτρέποντας όλους να μη διστάσουν να εκθέσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, είτε αυτές προέρχονται από φωτογραφική μηχανή, είτε από το κινητό τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ