Διαγωνισμός φωτογραφίας για επαγγελματίες κι ερασιτέχνες

FOTOGRAFOSΜένει μόλις ένας μήνας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο να επιλέξουν και να στείλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους για φέτος και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (WPO), απονέμοντας τα Sony World Photography Awards 2013.

Επαγγελματίες φωτογράφοι συναγωνίζονται για το περίφημο βραβείο L’Iris d’Or και τον τίτλο του «Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς» 2013, που συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους 25.000 δολαρίων.

Ο τίτλος του «Φωτογράφου Open της Χρονιάς», για τους ερασιτέχνες φωτογράφους, συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους 5.000 δολαρίων. Ολοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony.

Ολοι οι νικητές και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους σε ένα από τα ιστορικά μνημεία του Λονδίνου, το Somerset House, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο 2013. Επίσης, θα παρουσιάζονται στον ιστότοπο του World Photography Organisation. Επίσης, όλοι οι νικητές, καθώς και κάποιοι από τους φιναλίστ, θα συμπεριληφθούν στο ετήσιο λεύκωμα των Βραβείων Sony World Photography Awards.

Συμμετοχές για τις 10 κατηγορίες open, για ερασιτέχνες και εραστές της φωτογραφίας, θα γίνονται δεκτές έως τις 4 Ιανουαρίου 2013, ενώ συμμετοχές για τις 15 κατηγορίες επαγγελματιών θα γίνονται δεκτές έως τις 9 Ιανουαρίου 2013. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται μέσω του www.worldphoto.org, ενώ η λίστα των φιναλίστ θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ