Διαγωνισμοί ρομποτικής στα σχολεία της Ηπείρου

rompotiki

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου θέτει υπό την αιγίδα της τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου (προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas) για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μάίου και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο 3° Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, διαφορετικά, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Για τους μαθητές Δημοτικού η ώρα έναρξης είναι 10:30 π.μ. και οι κατηγορίες συμμετοχής είναι: «Πρωτογενής Τομέας-Αγροτική Παραγωγή για Α’-Δ’ Δημοτικού», «ΠρωτογενήςΤομέας-Αγροτική Παραγωγή για ΡΣΤ’ Δημοτικού» και «Ποδόσφαιρο 2X2».

Οι διαγωνιστικές κατηγορίες του Γυμνασίου «1821-1921: 100 χρόνια Σύγχρονη Ελλάδα» και του Λυκείου «Ο φίλος μου, το Ρομπότ», θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας με ώρα έναρξης 17:00 μ.μ..

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στο δικτυακό τόπο https://wrohellas.gr και στον οργανωτικό υπεύθυνο κ. Δημήτριο Κράββαρη (krawarisffisch.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ