Διάγγελμα πανηγυρισμού για τα μνημόνια διαρκείας…

diagelma tsipras

diagelma tsipras

Στο πανηγυρικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση μετά το Eurogroup, κινήθηκε η δήλωση του πρωθυπουργού που είχε την μορφή διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό.

Το βαρύ πακέτο μέτρων που έρχεται, οδηγεί σε απόγνωση την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, ενώ μουδιασμένη είναι ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχονται αντιμέτωποι με την κοινωνία.

Παρόλα αυτά, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η ημέρα (15/6/2017) «ήταν μετά από πολύ καιρό μια πολύ καλή μέρα για την Ελλάδα» καθώς «πήραμε τελικά αυτά που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτά που δικαιούμασταν».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν τρεις βδομάδες πριν» και πρόσθεσε:

«Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Χαρακτήρισε δε ως την πιο σημαντική δέσμευση της απόφασης τη δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

«Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ανοίγεται μπροστά μας ένας καθαρός δρόμος διεξόδου» είπε ακόμη σημειώνοντας: «Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός. Και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου».

Οπως είπε «τώρα δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας, τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό» για να καταλήξει: «Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ