Διαφωνίες της «Ενότητας Πολιτών» για Δομπόλη και Γιαννιώτικο

enotita politon

Τις διαφωνίες της παράταξής του με τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής τόσο για το Γιαννιώτικο Σαλόνι όσο και για το κτίριο στη Δομπόλη κατέθεσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Λιόντο, και το μέλος της παράταξης, Έλενα Σιόντη, οι οποίοι παρουσίασαν την πρόταση της παράταξης για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου.

Σε ότι αφορά το Πάρκο Πυρσινέλλα ο κ. Μπέγκας, τόνισε ότι βασική αρχή της παράταξής του είναι πως τα μεγάλα και εμβληματικά έργα πρέπει να υλοποιούνται με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και ύστερα από διαβούλευση με την κοινωνία.

 «Εκτός από τρεις σημειακές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την έγκριση της μελέτης από Κεντρικό Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο ουδείς γνωρίζει την πλήρη μελέτη για το Πάρκο. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην χθεσινή οικονομική επιτροπή με μια εισήγηση λίγων γραμμών για την έγκριση τριών μελετών και την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Μπέγκας για να προσθέσει:

«Στη λογική ότι εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε εμπόδιο για την εξέλιξη του τόπου υπερψηφίσαμε την εισήγηση, τονίζοντας όμως ότι οι σύγχρονοι δήμοι δεν μπορούν να πάνε μπροστά χωρίς την επαφή και τη διαβούλευση με την κοινωνία. Για το λόγο αυτό απαιτούμε την παρουσίαση της μελέτης από τη δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο για μια έστω και των εκ υστέρων αξιολόγηση και πιθανή βελτίωσή της».

Από την μεριά του ο Γιάννης Λιόντος είπε ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για μια παρέμβαση 8 και πλέον εκ. ευρώ παρουσίασε μια τεχνική έκθεση μόλις 3 σελίδων.

Αναφορικά με το παλιό πανεπιστήμιο, ο επικεφαλής της παράταξης κινήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, ενώ η κ. Σιόντη ανέλυσε την πρόταση της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» για την αξιοποίησή του.

 «Καταθέτουμε την πρότασή μας για την αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Δομπόλη, ανοίγοντας το διάλογο με την κοινωνία, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Δεν διεκδικούμε την παντογνωσία. Διεκδικούμε, και πιστεύω ότι έχουμε αναγνωριστεί ως η πλέον υπεύθυνη δημοτική παράταξη απέναντι στους πολίτες».

Την αναλυτική παρουσίαση της πρότασης (επισυνάπτεται)  έκανε η Έλενα Σιόντη. Ο κεντρικός άξονας αφορά στη «δημιουργία ενός σύγχρονου δυναμικού οργανισμού (σε συνεργασία με τους φορείς που θα συστεγαστούν)  που θα προσφέρει δυνατότητες τόσο για την περαιτέρω προαγωγή και προώθηση της αυτόνομης δράσης του κάθε φορέα, όσο και, ίσως αυτό είναι ακόμα σημαντικότερο, την ανάπτυξη νέων συνεργιών, με την επιπλέον προοπτική να δημιουργηθούν  θέσεις εργασίας μακροπρόθεσμα  και μεσοπρόθεσμα. Στη βάση των πλέον βέλτιστων διεθνών πρακτικών, έχει αποδειχθεί ότι η συνένωση των δυνάμεων των επιμέρους φορέων αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος, που ενισχύει την εν γένει βιωσιμότητά τους, αλλά και τον κοινωνικό αντίκτυπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ