Διαφωνία για τις διακομιδές ασθενών από ειδικευόμενους

astenoforo

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών Ηπείρου και Λευκάδας εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην απόφαση για διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών από ειδικευόμενους γιατρούς κάθε ειδικότητας και με υπηρεσία μόλις έξι μηνών.

Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

«Πρόκειται για ομολογία πλήρους κατάρρευσης του συστήματος που ο υπουργός διαβεβαίωσε και σήμερα ότι “αντέχει”. Καταργούν με μία απόφαση τις ειδικότητες της αναισθησιολογίας, εντατικολογίας!

Με ποιά λογική ακολουθείται αυτή η τακτική, τη στιγμή που οι έχουμε γίνει κομμάτια για να καλύψουμε κάθε πιθανό πόστο των νοσοκομείων (εμβολιαστικό κέντρο, κλινικές, ΤΕΠ, ΤΕΠ covid, covid κλινικές, κτλ) , πολλές φορές ακόμα και διαφορετικών νοσοκομείων;

Ποιος παίζει με τις ζωές μας, την ασφάλεια των συναδέρφων και των ασθενών;

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση μας στη επικείμενη εφαρμογή και ζητάμε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων την μη εφαρμογή του.

Όλοι οι συνάδελφοι να εκφράσουν την αντίθεση τους με όλους τους τρόπους, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, με υπογραφές ανά κλινική. Άμεσα να ενισχυθούν ΟΛΑ τα νοσοκομεία της περιοχής με αναισθησιολόγους και εντατικολόγους, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων και να διενεργούνται οι διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Το πού θα βρεθούν οι συνάδελφοι, είναι γνωστό.

Από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής επιμελητών των ΥΠΕ, προκύπτει πως οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (π.χ. ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21).

Επίσης, δεκάδες έμπειροι συνάδερφοι απασχολούνται στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ