Διαφωνεί η ΕΙΝΗ με την λειτουργία 3ης ΜΕΘ- Covid

panepistimiako ioanninon

Αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου την μετατροπή του χώρου της ανάνηψης των χειρουργείων σε τρίτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κι αυτό γιατί θα παραμείνουν μόνο δύο χειρουργικές αίθουσες ανοιχτές για τα επείγονται και έκτακτα χειρουργεία με τη συνδρομή των ελάχιστων αναισθησιολόγων αφού οι υπόλοιποι θα αξιοποιηθούν στην 3η ΜΕΘ Covid.

Η εξέλιξη αυτή προστίθεται στην απόφαση για αναστολή εφημέρευσης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής καθώς αποχώρησαν τρεις από τους έξι γιατρούς χωρίς να αντικατασταθούν.

«Το ΠΓΝΙ σταδιακά αλλοίωσε την λειτουργία του  μέσα σε 1 χρόνο καθώς  άνοιξε 4 απλές μονάδες  covid,  2 ΜΕΘ covid, 1 νέο ΤΕΠ covid και 5 εμβολιαστικές γραμμές, και τώρα ετοίμασε άλλη μια νέα ΜΕΘ covid.

Επισφραγίζεται με την τελευταία απόφαση   η μετατροπή του ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο «μιας νόσου», χωρίς ποτέ να υπάρχει εκτίμηση των κινδύνων που απορρέουν από αυτή τη μετατροπή ή μια αξιολόγηση της επίπτωσης, όπως θα απαιτούσε ένας σοβαρός σχεδιασμός στρατηγικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΗ.

Τονίζει ακόμη ότι με την απόφαση αυτή θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία άλλων κλινικών.

Τέλος τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της ΟΕΝΓΕ, των φοιτητών των κλινικών της Ιατρικής που ζητούν να εμβολιαστούν, των συμβασιούχων εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τέλος στηρίζει τις οργανωμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία στις 7 Απρίλη και  της Πανελλαδικής Πανυγειονονομικής Απεργίας στις 22 Απρίλη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ