Διαδήλωση για το θάνατο του Χρήστου

Με μία μεγάλη διαδήλωση, συνδικάτα και εργαζόμενοι τίμησαν τον νεαρό ηλεκτρολόγο που έχασε τη ζωή του στη γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος» και απαίτησαν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του.

«Ιδιαίτερα, τώρα, που από ότι δείχνουν οι εξελίξεις, προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες στον εργαζόμενο προαναγγέλλοντας “ανθρώπινο λάθος”. Μόνο που δεν μας εξήγησαν», σημείωσε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΕΚ Άρτας, Λαμπρίνα Σκορίλα, «γιατί δεν σκοτώνονται από τα δήθεν ανθρώπινα λάθη οι εργοδότες αλλά οι εργάτες. Μόνο που δεν μας εξήγησαν γιατί με καθυστέρηση δύο ημερών έγινε ο έλεγχος από την επιθεώρηση ασφαλείας, σε τι χώρο και με ποιες συνθήκες έγινε η έρευνα;».

Για να καταλήξει απαιτώντας: «Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν. Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

Αμέσως μετά διαβάστηκε το κείμενο των δικηγόρων της οικογένειας που μοιράστηκε και στους συγκεντρωμένους με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τραπεζοκόμες του Νοσοκομείου Άρτας, με καθολική απαίτηση για οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στο Nοσοκομείο Άρτας.

Στην πορεία που ακολούθησε προηγήθηκε το πανό του Εργατικού Κέντρου, για το τραγικό εργατικό «ατύχημα» κατά τους …ειδικούς, με τη συμμετοχή της αδελφής του αδικοχαμένου Χρήστου και πολλών συγγενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ