Δια ζώσης εκλογή ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

perifereiako sim

Δια ζώσης σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή που απέστειλε στην Περιφέρεια και κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης.

Στην επιστολή σημειώνει ότι οι παραιτήσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου προήλθαν από ακραία γεγονότα σε προηγούμενη συνεδρίαση τα οποία είναι αποτέλεσμα της αντιλαικής πολιτικής και έκφρασης τους ήταν η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Δεν μπορεί λοιπόν η συνεδρίαση της Κυριακής να μην έχει ως θέμα συζήτησης  την ελάχιστη συμφωνία και συναίνεση σε διαδικασίες, που θα προστατεύουν  το διάλογο, την ελεύθερη αντιπαράθεση προτάσεων και ιδεών. Επειδή μέρος της προβληματικής λειτουργίας του Π.Σ. αποτέλεσε η επιμονή της πλειοψηφίας σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης που αποστέωσαν την διαλογική συζήτηση επί των θεμάτων και επειδή η μυστική ψηφοφορία αποτελεί επίσης απαίτηση του νομοθέτη» σημειώνει η Λαική Συσπείρωση.

Η παράταξη προτείνει την διακοπή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως προβλέπει ο Κανονισμός και την σύγκλισή του δια ζώσης σε μεγαλύτερο χώρο όπως η αίθουσα στα παλιά σφαγεία ή το Πνευματικό Κέντρο.

«Επιπλέον δεν είναι λογικό να έχει ανοίξει η πλειοψηφία των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με την τήρηση μέτρων αποτροπής της διασποράς του covid19  και το Π.Σ. να συνεχίζει την δυσλειτουργική διαδικασία των τηλεδιασκέψεων», αναφέρει.

Επίσης προτείνει στην δια ζώσης συνεδρίαση να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας του Π.Σ..

Επαναφέρει την πρόταση για διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης μετά από συνεννόηση του Προεδρείου με τους επικεφαλής των παρατάξεων και συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που σήμερα αποφασίζονται στις επιτροπές περιβάλλοντος και κοινωνικών θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ