Δεύτερος γύρος σε 13 Δήμους της Ηπείρου

Στον δεύτερο γύρο θα βρεθούν την Κυριακή ο Δήμος Ιωαννιτών και άλλοι δώδεκα σε όλη την Ήπειρο. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο προσώπων, που στις περισσότερες περιπτώσεις εκφράζουν διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Το βασικότερο όμως είναι ότι θα αποφασίσουν για την τύχη του τόπου τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση είναι αναμφίβολα αυτή του δήμου Ιωαννιτών. Ο Θωμάς Μπέγκας αντιμετωπίζει τον Μωυσή Ελισάφ, σε μία αναμέτρηση με χαρακτηριστικά του παλιού και του καινούριου.

Η πόλη των Ιωαννίνων καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της. Να συγκρίνει και να επιλέξει.

Το σημαντικότερο όμως είναι να συμμετάσχει στην διαδικασία της Κυριακής. Πρόκειται άλλωστε για την πιο σπουδαία εκλογική αναμέτρηση καθώς από το αποτέλεσμά της θα κριθεί η πορεία του Δήμου μέχρι το 2023.

Οι κάτοικοι 13 Δήμων στην Ήπειρο όπου δεν υπήρξε νικητής καλούνται να αποφασίσουν. Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στα Γιάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα, στη Δωδώνη, το Ζαγόρι, τη Ζίτσα, την Κόνιτσα, το Μέτσοβο, στο Δήμο Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Πάργας.

Πού θα ψηφίσουμε στον β’ γύρο

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00 με 19:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ