Δεύτερη φωτιά από το δίκτυο της ΔΕΗ.. Η εγκατάλειψη φέρνει προβλήματα!

fotia diktio

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες χρειάστηκε να κινητοποιηθεί Πυροσβεστική και Αστυνομία για την κατάσβεση φωτιάς που προκλήθηκε από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Η πρώτη ήταν νωρίς το μεσημέρι στα Γραμμενοχώρια και η δεύτερη το απόγευμα στην περιοχή της Πεδινής όταν ξέσπασε φωτιά κοντά σε εργοστάσιο ζωοτροφών.

Και στην μία και στην άλλη η φωτιά ξεκίνησε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Μάλιστα στην δεύτερη όταν έφτασαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας η κολώνα της ΔΕΗ έβγαζε καπνούς.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • fotia diktio2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • fotia diktio1

Και στην περίπτωση των Πάδων όπου η φωτιά καίει ακόμη πευκοδάσος οι αρχές εκτιμούν ότι και πάλι η φωτιά ξεκίνησε από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Κατά κοινή ομολογία το δίκτυο σε μεγάλα τμήματα ειδικά στην επαρχία και στα χωριά είναι παρατημένο- εγκαταλειμμένο και χωρίς την παραμικρή συντήρηση εδώ και χρόνια.

Σήμερα στα περισσότερα χωριά κολώνες και καλώδια έχουν χαθεί μέσα στα δέντρα και είναι σχεδόν αδύνατο να τα προσεγγίσει κάποιος. Όταν κατασκευάστηκε το δίκτυο τα σημερινά δάση ήταν χωράφια και τα χωριά έσφυζαν από ζωή.

Με την πορεία των χρόνων τα χωριά ερήμωσαν. Το δίκτυο μοιάζει παρατημένο εδώ και χρόνια και αν προκύψει σοβαρή βλάβη θα χρειαστεί μέρες για την αποκατάσταση, όπως είχε συμβεί τον προηγούμενο χειμώνα στην περιοχή του Ζαγορίου.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι ένα πρόβλημα από μόνο του και κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Βέβαια η ΔΕΗ θα πει ότι το δίκτυο είναι ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά αυτή για τους καταναλωτές και τους πολίτες είναι μία λεπτομέρεια που δεν τους αφορά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ