Δευτέρα οι αποφάσεις, Τρίτη οι ανακοινώσεις

agiasmos sxoleio

Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και ειδικά για το αν θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είναι προγραμματισμένο ή στις 14.

“Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει” τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε ότι την Τρίτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την υπουργό, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Και πρόσθεσε ότι “θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα”.

Η κ. Κεραμέως τόνισε για ακόμα μια φορά ότι “είναι μεγίστης σημασία να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον”.

Επιπλέον η υπουργός ανέφερε ότι “κάθε σχολή θα καθορίζει τη βάση εισαγωγής και θα γίνει αξιολόγηση, ώστε να καθοριστεί πόσο χρειάζεται κάθε τμήμα στα πανεπιστήμια”.

7 Σεπτέμβρη θέλουν Σύψας και Γαργαλιάνος

Δυο μέλη της επιτροπής, που μίλησαν σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ