Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί για οφειλές στο Δήμο!

desmeuseis tl

desmeuseis tl

Βροχή… οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δήμο Άρτας, τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές αγανάκτησης και οι αντιδράσεις.

Ο Δήμος Αρταίων απέστειλε στην εφορία βεβαιωμένες οφειλές πολιτών, ακόμη και μικροποσά και η Εφορία με την σειρά της προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, με αποτέλεσμα τον απόλυτο αιφνιδιασμό εκατοντάδων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεσμεύσεις που έγιναν τα τελευταία δύο 24ωρα ξεπερνούν τις εφτακόσιες και… έπεται συνέχεια!

Οι κάτοικοι που βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση, υποστηρίζουν ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το Δήμο, ώστε να προχωρήσουν σε διακανονισμό ή να τακτοποιήσουν τις οφειλές, που σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν μικροποσά.

Απαράδεκτη, χαρακτηρίζει την ενέργεια του Δήμου να προχωρήσει στην κατάσχεση λογαριασμών, η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, καταλογίζοντας κοινωνική αναλγησία στη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αφορούν κυρίως οφειλές από πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

“Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι κατασχέσεις αυτές δεν αφορούν συστηματικούς «μπαταχτσήδες» ή μεγαλο-οφειλέτες τους Δήμου, ούτε αυτούς που κερδοσκοπούν καταπατώντας μονίμως τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, αλλά απλούς και φτωχούς ανθρώπους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, υπαλλήλους και άνεργους, που αγκομαχούν κάθε μήνα να τα βγάλουν πέρα, με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς τους ή με τα πενιχρά τους εισοδήματα.

Δεν φτάνει η συνεχής φοροεπιδρομή από το κράτος, δεν φτάνουν οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των συμπολιτών μας για χρέη τους σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, τώρα προστέθηκε και ο Δήμος!”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ